ESITTELY / ABOUT US


Hei! Olen Emmi Levonen, intohimoinen koiraharrastaja ja eläinten ystävä. Asun aviomieheni Nikon kanssa Riihimäellä vanhassa omakotitalossa kolmen kultaisennoutajamme Ruusun, Indien ja Meten kanssa, jotka ovat kaikki omia kasvattejamme. Koulutukseltani olen klinikkaeläintenhoitaja ja olen opiskellut myös koirahierojaksi. Koirien terveyteen liittyvät asiat ovat erityisesti lähellä sydäntäni, jo ammattinikin puolesta. Olen toiminut myös rotujärjestö Golden Ring ry:n kasvattajatyöryhmän jäsenenä.

Eläimet ovat kuuluneet elämääni pikkutytöstä lähtien. Ratsastuksen aloitin jo kahdeksanvuotiaana ja hevosharrastus oli osa elämääni yli kahdentoista vuoden ajan. Omaa lemmikkiä en lapsuudessani koskaan saanut suureksi harmikseni perheenjäsenten allergioiden takia, mutta onneksi sain rapsutella ystävien ja tuttavien lemmikkejä. Tästä varmaankin kipinä koiraharrastukseen sai alunperin alkunsa.

Ensimmäinen kultainennoutajamme Sissi (Tornado Eagles Korelia my Queen) tuli meille vuonna 2007, joten kultaista elämää on takana jo 16 vuotta. Sissin kanssa tehtiin luultavasti kaikki mahdolliset aloittelevan koiranomistajan virheet. Siitä huolimatta tämä hurmaava rotu vei meidät pian mennessään. Kultainennoutaja edustaa minulle kaikkea sitä, mitä koiralta haluan: se on parhaimmillaan hyväntahtoinen, älykäs, kaunis ja monipuolinen harrastuskaveri lajiin kuin lajiin, unohtamatta tärkeää virkaa ihmisen parhaana ystävänä.

Mielessäni alkoikin kyteä ajatus omasta kasvatustyöstä tulevaisuudessa, jotta voisimme kantaa kortemme kekoon tämän ihanan rodun eteen. Sissillä todettiin pitkälle edennyt nivelrikko molemmissa lonkissa sen ollessa 6-vuotias ja seuraavana vuonna se meinasi menehtyä puhjenneeseen märkäkohtuun ja sen aiheuttamaan vatsakalvontulehdukseen, mutta Sissi oli onneksi nimensä veroinen ja vastoinkäymisistä huolimatta oli ilonamme 12,5-vuotiaaksi asti. Syksyllä 2019 Sissin nivelrikko-oireiden pahennuttua radikaalisti jouduimme tekemään vaikean päätöksen ja päästämään Sissin sateenkaarisillalle. Olemme kiitollisia jokaisesta päivästä, jotka saimme viettää Sissin kanssa. Se opetti meille paljon ja ennen kaikkea sai meidät rakastumaan tähän rotuun.

emmi3.jpgTulevaisuuden kasvatussuunnitelmia ajatellen oli selvää, että Sissin kasvettua aikuiseksi perheeseemme tulisi sen kaveriksi myös toinenkin kultainennoutaja. Etsintä aloitettiin hyvissä ajoin, sillä kriteerimme uuden pennun suhteen olivat kovat, mutta pitkä odotus palkittiin lopulta. Joulukuussa 2008 meille muutti Sohvi (Goldfellow Stargirl) Joensuusta. Meillä oli kovat odotukset "tähtitytön" suhteen ja Sohvi täyttikin kaikki toiveemme ja enemmän, se oli kultainennoutaja isolla K:lla ja elämäni koira, jonka kanssa koettiin monia ikimuistoisia hetkiä. Sohvi jätti paljon kultaista luonnettaan myös pennuilleen ja lapsenlapsilleen. Keväällä 2019 jouduimme särkynein sydämin ja täysin yllättäen jättämään jäähyväiset Sohville luusyövän takia Sohvin ollessa vasta 10,5-vuotias. Sohvi oli upea koira, joka jätti ikuisen tassunjäljen sydämiimme ja kaipaamme häntä yhä päivittäin. Harmillisesti Sohvin linja ei kasvatustyössämme jatkunut toista sukupolvea pidemmälle.

Suoritimme Nikon kanssa molemmat kasvattajan peruskurssin marraskuussa 2008 ja kennelnimi Goldhassle meille myönnettiin heinäkuussa 2009. Tavoitteemme on kasvattaa pienimuotoisesti mahdollisimman terveitä, hyväluonteisia ja kauniita kultaisianoutajia, unohtamatta niiden rodunomaisia taipumuksia. Kun kasvatustyötä tekee sydämellä, on se kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista ja opittavaa tällä matkalla riittää loputtomasti. Mutta siinä kai kasvatustyön viehätys ja haastavuus lopulta piileekin.

Koirat ovat meille elämäntapa ja rakkaita perheenjäseniä, jotka kulkevat mukana siellä missä mekin. Nautimme niiden kanssa erityisesti luonnossa liikkumisesta mökillämme Lapissa. Pentueita meillä on vuosien varrella ollut - ja tulee olemaan - vain harvakseltaan tarkoin mietityistä yhdistelmistä, joista olisimme itsekin valmiita jättämään pennun kotiin. Terveydestä ja luonteesta en tingi tehdessäni jalostuspäätöksiä ja lisäksi jalostukseen käytettävillä koirilla tulisi mielestäni olla myös jotakin annettavaa rodulle. En epäröi sulkea pois jalostuksesta koiraa, joka ei täytä niitä kriteereitä, joita pidän tärkeinä kasvatustyössämme. Tästä syystä Goldhassle-pentueita ei synny välttämättä edes joka vuosi.

Ensimmäinen eli A-pentueemme syntyi Sohville huhtikuussa 2011. Siitä jäi kotiin kasvamaan äidin kaveriksi Ruusu (Goldhassle Adorable Rose), jota ei kuitenkaan koskaan käytetty jalostukseen. Ruusu on perheemme koomikko, 12 vuoden iässä edelleen mieleltään ikuinen pentu. Goldhassle B-pentue syntyi niinikään Sohville helmikuussa 2013. Sain lainata jalostukseen tästä pentueesta Sohvin tytärtä Selmaa (Goldhassle Bed Of Roses), jolle syntyi kennelimme kolmas eli C-pentue heinäkuussa 2015.

Kesällä 2014 toteutimme pitkäaikaisen unelmamme ja toimme Suomeen maineikkaasta espanjalaisesta kennelistä Zampanzar Cherry Pink -nimisen narttupennun täydentämään kasvatustyötämme. Pinkki oli sijoitusnarttuni ja siitä lähtenyt narttulinja kasvatustyössämme jatkuu edelleen. Pinkille syntyi kennelimme neljäs eli D-pentue syksyllä 2016. Tästä pentueesta meille jäi kotiin asumaan Pinkin tytär Indie (Goldhassle Delicious Cherry). Indielle syntyi keväällä 2019 E-pentue ja F-pentue sille syntyi keväällä 2021. F-pentueesta meille jäi kotiin kasvamaan Indien tytär Goldhassle Frozen Star "Mette".

Jos sinua kiinnostaa Goldhassle-pentu tai haluaisit kuulla lisää kasvatusperiaatteistamme, niin ota rohkeasti yhteyttä!