ESITTELY / ABOUT US


aulanko.jpgOlen Emmi Levonen, asun aviomieheni Nikon kanssa Riihimäellä omakotitalossa kolmen kultaisennoutajamme Sissin, Ruusun ja Indien sekä maatiaiskissa Masan kanssa. Ammatiltani olen klinikkaeläintenhoitaja ja työskentelen eläinlääkäriasemalla. Vuonna 2012 valmistuin myös koirahierojaksi Tampereen urheiluhierojakoulusta. Vuoden 2014 alusta vuoden 2015 loppuun olin jäsenenä Golden Ring ry:n uudessa kasvattajatyöryhmässä. Koirien terveyteen liittyvät asiat ovat erityisesti lähellä sydäntäni, jo ammattinikin puolesta.

Eläimet ovat kuuluneet elämääni pikkutytöstä lähtien. Ratsastuksen aloitin jo kahdeksanvuotiaana ja hevosharrastus olikin osa elämääni yli kahdentoista vuoden ajan. Omaa lemmikkiä en lapsuudessani koskaan saanut, suureksi harmikseni, perheenjäsenten allergioiden takia, mutta onneksi sain rapsutella ystävien ja tuttavien lemmikkejä. Siitä varmaankin kipinä koiraharrastukseen sai alkunsa.

Sissi (Tornado Eagles Korelia my Queen) tuli meille vuonna 2007. Sen kanssa tehtiin varmaankin kaikki mahdolliset aloittelevan koiranomistajan virheet. Siitä huolimatta tämä hurmaava rotu vei meidät pian mennessään. Kultainennoutaja edustaa minulle kaikkea sitä, mitä koiralta haluan: se on parhaimmillaan hyväntahtoinen, älykäs, kaunis ja monipuolinen harrastuskaveri lajiin kuin lajiin, unohtamatta sitä tärkeää virkaa ihmisen parhaana ystävänä. Mielessäni alkoikin kyteä ajatus omasta kasvatustyöstä tulevaisuudesta, jotta voisimme kantaa kortemme kekoon tämän ihanan rodun eteen. Sissillä todettiin pitkälle edennyt nivelrikko molemmissa lonkissa vuonna 2013 ja seuraavana vuonna se meinasi menehtyä puhjenneeseen märkäkohtuun ja sen aiheuttamaan vatsakalvontulehdukseen, mutta Sissi on onneksi nimensä veroinen ja on edelleen ilonamme lähes 12 vuoden iässä. Olemme kiitollisia jokaisesta päivästä mummokoiran kanssa.

emmi3.jpgTulevaisuuden kasvatussuunnitelmia ajatellen ja rodun vietyä mukanaan, oli selvää, että Sissin kasvettua aikuiseksi perheeseemme tulisi jossakin vaiheessa myös toinen kultainennoutaja. Etsintä aloitettiin hyvissä ajoin, sillä kriteerimme uuden pennun suhteen olivat kovat, mutta pitkä odotus palkittiin lopulta. Joulukuussa 2008 meille muutti suloinen narttupentu Sohvi (Goldfellow Stargirl) Joensuusta. Meillä oli kovat odotukset "tähtitytön" suhteen ja Sohvi täyttikin kaikki toiveemme ja enemmän, se oli kultainennoutaja isolla K:lla ja elämäni koira, jonka kanssa koettiin monia ikimuistoisia hetkiä. Sohvi jätti paljon kultaista luonnettaan myös pennuilleen ja lapsenlapsilleen. Keväällä 2019 jouduimme valitettavasti särkynein sydämin jättämään jäähyväiset Sohville aivan liian aikaisin luusyövän takia Sohvin ollessa vasta 10-vuotias. Kiitos Helille ja Jussille luottamuksesta, että aikoinaan saimme rakkaan Sohvin omaksemme, hän jätti ikuisen tassunjäljen sydämiimme.

Suoritimme Nikon kanssa molemmat hyväksytysti kasvattajan peruskurssin marraskuussa 2008 ja kennelnimi Goldhassle meille myönnettiin heinäkuussa 2009. Tavoitteemme on kasvattaa pienimuotoisesti terveitä, hyväluonteisia ja kauniita kultaisianoutajia, niiden rodunomaisia taipumuksia unohtamatta. Koirat ovat meille elämäntapa ja rakkaita perheenjäseniä. Pentueita meillä on ollut ja tulee olemaan vain hyvin harvakseltaan tarkoin mietityistä yhdistelmistä, sellaisista, joista olisimme itsekin valmiita jättämään pennun kotiin. Terveys ja luonne ovat seikkoja, joista en tingi tehdessäni jalostuspäätöksiä ja lisäksi jalostukseen käytettävillä koirilla tulee olla jotakin erityistä annettavaa tälle rodulle. En epäröi sulkea koiraa pois jalostuksesta, mikäli se ei kaikilta osin täytä niitä kriteereitä, joita pidän tärkeinä kasvatustyössämme.

Ensimmäinen pentueemme (Goldhassle A-pentue) syntyi Sohville huhtikuussa 2011. Tästä pentueesta kotiin jäi kasvamaan äidin kaveriksi Ruusu (Goldhassle Adorable Rose), jota ei kuitenkaan koskaan käytetty jalostukseen. Ruusu on perheemme koomikko, kahdeksan vuoden iässä edelleen ikuinen pentu. Toinen pentueemme, Goldhassle B-pentue, syntyi Sohville helmikuussa 2013. Olen hyvin kiitollinen, että sain lainata jalostukseen tästä pentueesta Sohvin kaunista tytärtä Selmaa (Goldhassle Bed Of Roses), jolle syntyi kennelimme kolmas eli C-pentue heinäkuussa 2015. Kesäkuussa 2014 toteutimme yhden pitkäaikaisen unelmamme ja toimme Suomeen maineikkaasta Zampanzar-kennelistä Espanjasta Pinkki-nimisen narttupennun (Zampanzar Cherry Pink), täydentämään kasvatustyötämme. Pinkki oli sijoitusnarttuni ja sille syntyi yksi pentue syksyllä 2016, josta meille jäi kotiin asumaan sen narttupentu Indie (Goldhassle Delicious Cherry). Indie on aivan ihana tyttö ja toivottavasti varttuessaan jatkaa tätä narttulinjaa, sille on suunnitteilla pentue vuodelle 2019.

Jos sinua kiinnostaa Goldhassle-pentu tai haluaisit kuulla lisää kasvatusperiaatteistamme, niin ota rohkeasti yhteyttä!