INFOA PENNUNOSTAJALLE

Oletko kiinnostunut hankkimaan Goldhassle-pennun uudeksi perheenjäseneksi? Tälle sivulle olemme koonneet neuvoja ja vinkkejä, joihin sinun kannattaa tutustua jo ennen ensimmäistä yhteydenottoasi meihin.

Julkaisemme pentusuunnitelmat kotisivuillamme jo hyvissä ajoin, mutta uroksen tiedot julkistamme vasta astutuksen tai siemennyksen tapahduttua. Mikäli olet kiinnostunut tulevasta pentueestamme, sinun kannattaa olla meihin yhteydessä jo hyvissä ajoin, jotta ehdimme tutustua puolin ja toisin. Ennen pentujen syntymistä otamme vastaan ainoastaan alustavia varauksia, jotka eivät vielä sido meitä kumpaakaan, sillä emmehän voi etukäteen tietää tarkalleen kuinka monta pentua syntyy tai kumpaa sukupuolta ne ovat. Haluamme aina tavata henkilökohtaisesti mahdolliset pennunostajat, pelkkien puhelin- tai sähköpostikeskusteluiden perusteella emme lupaa myydä pentua.
Ennen kuin soitat tai lähetät sähköpostia, on sinun hyvä miettiä etukäteen vastaukset ainakin seuraaviin kysymyksiin:

-Oletteko kiinnostuneet uros- vai narttupennusta?
-Minkälaiseen perheeseen pentu on tulossa?
-Minkälaisista harrastuksista koiran kanssa olette kiinnostuneet?
-Onko teillä aiempaa koirakokemusta?
-Miten päädyitte juuri kultaiseennoutajaan?

Pentujen synnyttyä niitä voi tulla katsomaan aikaisintaan pentujen ollessa 3-4 viikon ikäisiä. Tämän tapaamisen jälkeen, jos katsomme että olemme edelleen samalla aaltopituudella, haluat meiltä pennun ottaa ja me haluamme sinulle pennun myydä, pennusta maksetaan varausmaksu, minkä jälkeen pentuvaraus on molempia osapuolia sitova.

Goldhassle-pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä, rekisteröityinä ja mikrosirutettuina, ainakin kahteen otteeseen madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, runsaan pentupakkauksen ja hoito-ohjeiden kera. Pennunostaja saa lisäksi mukaansa Golden Info -opaskirjan sekä vuoden jäsenyyden kultaistennoutajien rotujärjestö Golden Ring ry:hyn. Pennun mukana tulee luonnollisesti kasvattajan tuki ja neuvot 24/7 ja haluaisimme jatkossakin kuulla, mitä kasvattiemme elämässä tapahtuu. Pyrimme järjestämään kaikille kasvateillemme yhteisen pentutapaamisen kerran vuodessa. Omat kasvattini trimmaan tietysti aina ilmaiseksi ja opastan haluttaessa trimmauksen saloihin. Pennut asuvat kanssamme sisätiloissa ja ne tottuvat meillä ollessaan kaikenlaiseen käsittelyyn, kissaan ja muihin aikuisiin koiriin. Niille näytetään riistaa ennen luovutusta ja alamme opettaa niille luoksetuloa pillillä. Kasvattiemme omistajille on oma suljettu fb-ryhmä kuvien ja kuulumisten vaihtoa varten.

Etsimme Goldhassle-pennuille vastuuntuntoisia ja rakastavia koteja, joissa koiran hankkimista on tarkkaan harkittu ja päätös pennun ottamisesta on koko perheen yhteinen. Huomioithan, että kiltistä ja suloisesta ulkomuodostaan huolimatta kultainennoutaja on iso, vahva ja aktiivinen koira, joka vaatii kunnollisen peruskoulutuksen ja riittävästi tekemistä eikä sovellu pienten lasten ulkoilutettavaksi. Kultainennoutaja yleensä rakastaa uimista, mudassa rypemistä ja kaikenlaisten tavaroiden kantamista suussaan, joten siisteysintoilijan koira se ei välttämättä ole. Toivomme, että jokainen pennunostaja käyttää koiransa virallisissa pevisa-tutkimuksissa (lonkat, kyynärät, silmät) koiran ollessa 1-2 vuoden ikäinen, jotta saamme arvokasta tietoa kasvattiemme terveydestä tulevaisuuden jalostusvalintoja ajatellen.