INFOA PENNUNOSTAJALLE

Oletko kenties kiinnostunut hankkimaan Goldhassle-pennun uudeksi perheenjäseneksi? Tälle sivulle olemme koonneet neuvoja ja vinkkejä, joihin sinun kannattaa tutustua jo ennen ensimmäistä yhteydenottoasi meihin.

Julkaisemme tulevaisuuden pentusuunnitelmat kotisivuillamme jo hyvissä ajoin, mutta uroksen tiedot julkistamme vasta astutuksen tapahduttua. Jos olet kiinnostunut tulevasta pentueestamme, sinun kannattaa olla meihin yhteydessä jo hyvissä ajoin, jotta ehdimme tutustua puolin ja toisin. Meillä on pentueita niin harvoin, että usein saamme tiedusteluita pennuista jo kuukausia ennen niiden syntymää. Ennen pentujen syntymistä otamme kuitenkin vastaan ainoastaan alustavia tiedusteluita, jotka eivät vielä sido meitä kumpaakaan, sillä emmehän voi etukäteen tietää tarkalleen kuinka monta pentua syntyy, kumpaa sukupuolta ne ovat, ja millaisia luonteenpiirteitä niistä löytyy.

Haluamme aina tavata henkilökohtaisesti mahdolliset pennunostajat; pelkkien puhelin- tai sähköpostikeskusteluiden perusteella emme koskaan lupaa myydä pentua. Voimme tavata jo hyvissä ajoin ennen pentujen syntymääkin. Tällöin on hyvä tilaisuus esittää kysymyksiä, kun pennut eivät ole viemässä kaikkea huomiota. Pentujamme ei myydä varausjärjestyksessä, vaan tavoitteemme on löytää jokaiselle pennulle juuri se paras perhe ja perheelle puolestaan heidän toiveitaan mahdollisimman hyvin vastaava pentu. Haastattelemme potentiaalisia perheitä mahdollisimman tarkasti, jotta toiveet puolin ja toisin ovat selvillä. Kuuntelemme toiveitasi tulevan pennun suhteen ja otamme ne huomioon, mutta lopullisen päätöksen siitä, että mikä pentu muuttaa minnekin, teemme me kasvattajat. Me kuitenkin seuraamme pentujamme tiiviisti niiden elämän ensimmäiset viikot, ja tunnemme ne parhaiten.

Ennen kuin soitat tai lähetät sähköpostia, on sinun hyvä miettiä etukäteen vastaukset ainakin seuraaviin kysymyksiin:

- Oletteko kiinnostuneet uros- vai narttupennusta?
- Minkälaiseen perheeseen ja elämäntilanteeseen pentu on tulossa?
- Minkälaisista harrastuksista koiran kanssa olette kiinnostuneet vai onko toiveissanne puhtaasti kotikoira? Kiinnostavatko näyttelyt?
- Onko teillä aiempaa koirakokemusta?
- Miksi päädyitte juuri kultaiseennoutajaan?
- Oletteko valmiita suorittamaan koiralle viralliset pevisa-tutkimukset (lonkka- ja kyynärkuvaus sekä silmäpeilaus), jotka kustantavat paikkakunnasta riippuen n. 250-300 euroa?
- Oletteko halukkaita pitämään yhteyttä kasvattajaan jatkossakin, niin iloissa kuin suruissa?

Pentujen synnyttyä niitä voi tulla katsomaan meille aikaisintaan pentujen ollessa 4 viikon ikäisiä. Jos tämän tapaamisen jälkeen katsomme, että olemme edelleen samalla aaltopituudella, haluat meiltä pennun ottaa ja me haluamme sinulle pennun myydä, pennusta maksetaan varausmaksu, minkä jälkeen pentuvaraus on molempia osapuolia sitova. Varausmaksu vähennetään pennun lopullisesta kauppahinnasta, joka on 1400 euroa. Pentujamme ei myydä osamaksulla.

Goldhassle-pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä, rekisteröityinä ja mikrosirutettuina, useampaan otteeseen madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, runsaan pentupakkauksen ja hoito-ohjeiden kera. Pennunostaja saa lisäksi mukaansa Golden Info -opaskirjan sekä vuoden jäsenyyden kultaistennoutajien rotujärjestö Golden Ring ry:hyn. Pennun mukana tulee luonnollisesti kasvattajan tuki ja neuvot 24/7 ja haluaisimme jatkossakin kuulla, mitä kasvattiemme elämässä tapahtuu. Pyrimme järjestämään kaikille kasvateillemme yhteisen pentutapaamisen kerran vuodessa. Omat kasvattini trimmaan ilmaiseksi ja opastan haluttaessa trimmauksen saloihin. Pennut asuvat kanssamme sisätiloissa ja ne tottuvat meillä ollessaan kaikenlaiseen käsittelyyn, kissaan ja muihin aikuisiin koiriin. Niille näytetään riistaa ennen luovutusta ja alamme opettaa niille luoksetuloa pillillä. Pentueen omistajille on oma suljettu fb-ryhmä kuvien ja kuulumisten vaihtoa varten.

Etsimme Goldhassle-pennuille vastuuntuntoisia, aktiivisia ja rakastavia koteja, joissa koiran hankkimista on tarkkaan harkittu ja päätös pennun ottamisesta on koko perheen yhteinen. Huomioithan, että kiltistä ja suloisesta ulkomuodostaan huolimatta kultainennoutaja on iso, vahva ja aktiivinen koira, joka vaatii kunnollisen peruskoulutuksen ja riittävästi tekemistä eikä sovellu pienten lasten ulkoilutettavaksi. Rodunomainen kultainennoutaja yleensä rakastaa uimista, mudassa rypemistä ja kaikenlaisten tavaroiden kantamista suussaan, joten siisteysintoilijan koira se ei välttämättä ole. Kultaisennoutajan turkki vaatii myös säännöllistä pesua ja trimmausta pysyäkseen kauniina ja hyväkuntoisena.

Edellytämme, että jokainen pennunostajamme käyttää koiransa virallisissa pevisa-tutkimuksissa (lonkat, kyynärät, silmät) koiran ollessa 1-1,5 vuoden ikäinen, jotta saamme arvokasta tietoa kasvattiemme terveydestä tulevaisuuden jalostusvalintoja ajatellen. Myös koiran omistajalle nämä tutkimukset antavat tärkeää tietoa perheenjäsenen terveydentilasta. Emme edellytä kaikkien kasvattiemme omistajilta näyttelyissä tai kokeissa käyntiä, mutta autamme ja neuvomme mielellämme, jos uusi omistaja niistä innostuu. Pentueen lupaavimmille koirille pyrimme löytämään myöskin näyttelyistä kiinnostuneet kodit. Koska haluamme pitää koiramäärän kotonamme kohtuullisena, eikä meidän näin ollen ole mahdollista jättää jokaisesta pentueestamme narttua kotiin kasvamaan, niin toisinaan etsin lupaaville narttupennuille yhteistyökykyisiä ja aktiivisia sijoituskoteja mieluiten Kanta-Hämeen alueelta.